Се прикажуваат сите 11 резултати

Што е дигитално печатење?

Дигиталното печатење е процес на печатење на дигитални-базирани слики директно на различни подлоги за медиуми. Нема потреба од плоча за печатење, за разлика од офсет. Дигиталните датотеки, како што се PDF-датотеки или датотеки за објавување на работна површина, можат да се испраќаат директно до дигиталната машина за печатење за да печатат на хартија, фото-хартија, платно, ткаенина, синтетика, картонски и други подлоги.

Дигитално печатење наспроти офсет печатење

Дигиталното печатење се разликува од традиционалните, аналогни методи на печатење – како што е офсет-печатењето – затоа што машините за дигитално печатење не бараат табли за печатење. Наместо да се користат метални плочи за пренесување на слика, дигиталните машини за печатење ја печатат сликата директно на подлогата за медиуми.

Дигиталното производство на технологија за печатење брзо се развива, а квалитетот на излезот за дигитално печатење се подобрува постојано. Овие достигнувања обезбедуваат квалитет на печатење што имитира поместување.

Дигиталното печатење овозможува дополнителни предности, вклучително:

-персонализирано, променливо печатење на податоци (VDP)-personalized
-печатење на одредено барање- print-on-demand
-ефективни кратки рокови на изработка со ниски трошоци
-брз рок на изработка

Технологија на дигитално печатење

Повеќето дигитални машини за печатење историски користеле технологија базирана на тонер и како што таа технологија брзо се развивала, квалитетот на печатењето се натпреварувал со офсет-печатот.

Дигитално печатење-табачно печатење

Водотпорно мени

Печатење на голем формат-Директен печат

Печатење на маици

Дигитално печатење-табачно печатење

Печатење на флаер

0.00ден

Печатење на промотивни матерјали

Рол Банер

Печатење на промотивни матерјали

Тефтер