Како да дизајнирате визит-карта: 10 златни правила

Принтани производи-Промедиа

10 Начини како да изработите убави визит карти

Визит-карта претставува следен чекор за остварување на вашиот сон за мал бизнис во реалност. И, за многу потенцијални клиенти, тоа е прва интеракција што ќе ја имаат со вашиот бренд – затоа, проверете дали е позитивна. Размислено дизајнирана визит-картичка прави повеќе од носење на вашите информации за контакт. Тоа ќе ве натера да изгледате професионално, да изградите доверба во клиентите и да го издвоите вашиот мал бизнис од другите. Но, пред да започнете да им давате визит-картички на сите што ќе ги сретнете, застанете и запрашајте се: Што ја прави добрата визит-картичка? Како можете да направите тоа да се истакне, и на крајот да донесе повеќе деловни активности?

Одговор:

Внимателна комбинација на информациите што ги вклучувате и како ги презентирате. Еве, ние ви даваме 10 основни совети за тоа како да дизајнирате визит-карта што најдобро ве претставува (и вашата деловна активност!).

Бидете во потрага по совет за Тристан Ле Бретон, креативен директор на 99 дизајн.

99designs е креативна платформа која е специјализирана за поврзување графички дизајнери со нивните клиенти за создавање логоа, веб-страници и многу повеќе.

Подготвени да започнете?

Еве како да дизајнирате визит-карта:

  • Пронајдете образец што ја одразува личноста на вашата марка.
  • Пронајдете го вистинскиот текст.
  • Одлучете се за големина и форма.
  • Организирајте ги вашите информации.
  • Направете двојна должност.
  • Максимизирајте го вашето лого.
  • Остави малку бел простор.
  • Додадете нешто посебно.
  • Вклучете повик за акција.
  • Лекторирање.

Во кој димензии се изработуваат визит картите

Стандардната димензија на визит картите е 9 x 5 цм, сепак ако сакате да наведете повеќе информации, изберете ја димензијата 8.5 x 5.5 цм. За заштита на отпечатениот материјал, ви нудиме ламинација на визит картите за мала доплата.

Печатиме визит карти дознајте повеќе на линкот ТУКА

Следете не

[contact-form-7 id=”11″ title=”Contact Form Flat”]

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *